L'orientació esportiva


És un esport basat en competicions camp a través, contrarellotge i, generalment, de caràcter individual. S’ha de passar obligatòriament per un nombre determinat de fites o controls assenyalats en un mapa però és l’orientador qui decideix quin és el camí òptim per anar d’una fita a una altra. El que passa per tots els controls o fites en el menor temps és el guanyador de la cursa.

Per orientar-se només s’utilitza un mapa i una brúixola, dues eines que permeten saber on ens trobem, calcular distàncies, veure on hi ha desnivell, conèixer els diferents elements del terreny,… tot per poder escollir la millor ruta per anar a cada fita.

Sovint el que més corre no és qui venç. Tant o més important que la forma física és la capacitat de concentració, d’interpretació del mapa i de contrastació amb la realitat, per evitar cometre errades i triar la ruta òptima.

A més, és un esport ideal per a les famílies ja que cada franja d’edat i nivell té la seva pròpia categoria.

Al web de la Federació de Curses d’Orientació de Catalunya (www.orientacio.cat) podeu trobar més informació d’aquest esport i veure alguns vídeos al menú multimèdia.

El que més corre no és qui venç

A continuació hi ha el vídeo-resum de la Copa Catalana d’Orientació a Peu organitzada per nosaltres el 2016 a Cantonigròs.