Crònica XV Bizcaia Saria – Abezia

20160313_140815[1] 20160313_141554[1] 20160313_141151[1] 20160313_140721[1]

 

 

 

Sempre és un plaer viatjar cap el País Basc…. terra verda, humida , entranyable…. i amb uns terrenys increïbles per practicar l’orientació!!!
Aquest passat cap de setmana es van disputar dues curses corresponents a la lliga O’Pyrene i Liga Norte en els boscos d’Abezia (Àlava) i on es va gaudir d’allò més en uns terrenys molt tècnics i ràpids , i on es va haver d’estar molt atents a la lectura de mapa.
Dissabte es disputava la cursa de mitja distància a les terres altes del petit llogarret d’Abezia. Una zona “gruyere”, on el forat era el principal protagonista. Hi havia de tot tipus…. petits, enormes, pelats, amb neu, sense neu, gegantins, profundíssims, tapats per la vegetació…. Tot un catàleg sencer!!!
El terreny alternava zones obertes amb zones més o menys penetrables, amb un relleu suau de vegades i abrupte d’altres, però en tot moment (i gràcies també al poc desnivell del terreny) en cursa ràpida en el bosc o pels prats.
La neu que hi havia en tota la zona de carrera donava un al·licient més i frenava un xic la impetuositat de la carrera.
Un gaudi total i absolut!!!! Un terreny “gruyere” i “gourmet” alhora per qualsevol orientador/a!!!
Diumenge era l’hora de la cursa llarga, en una zona molt propera a on es va córrer dissabte, però aquest cop en una zona més boscossa.
En un terreny com aquest amb relleu tan suau i amb mil paranys amagats entre els boscos o els prats, a les tirades llargues s’havia de triar entre recolzar-se en els camins per volar cap a la fita desitjada o traçar entre boscos, prats i forats i estar molt més atents a la lectura de mapa. Si es perdia el fil, era molt fàcil despistar-se i difícil tornar-se a reubicar.
Dit des d’aquesta humil crònica és molt fàcil donar la solució: llegir-memòria-llegir- memòria-llegir ….. i memòria. Fàcil, eh?
Cursa molt dura per les distàncies a recórrer i per la velocitat que donava el terreny, i tan tècnica com la mitja del dia anterior.
Dues curses en les quals acabaves molt cansat però satisfet d’haver-les acabat i encantat d’haver gaudit moltíssim de l’orientació en estat pur.

Fins a 19 orientadors/es de la secció d’orientació de la Unió Excursionista Vic van viatjar fins a terres basques, i amb uns molt bons resultats:

CURSA MITJANA

F35 1a. CRISTINA BERTRAN
F50 2a. CLARA PAÑELLA
M16 1r. ANIOL BISQUERT
M14 3r. ANDREU GRAU
M16 3r. PAU COLL
M35 3r. JORDI SALES
M40 1r. JORDI ARUMÍ
M40 2n. JULI SERRAT

CURSA LLARGA

F50 1a. CLARA PAÑELLA
M14 2n. ANDREU GRAU
M16 1r. ANIOL BISQUERT
M40 1r. JULI SERRAT
M40 3r. JORDI ARUMÍ

CLASSIFICACIÓ FINAL (CURSA MITJA + CURSA LLARGA)

F35 3a. VIRGINIA GÜELL
F50 2a. CLARA PAÑELLA
M14 2n. ANDREU GRAU
M16 1r. ANIOL BISQUERT
M16 3r. PAU COLL
M35 5è. JORDI SALES
M35 4t. VICENÇ CLARENA
M40 1r. JULI SERRAT
M40 3r. JORDI ARUMÍ
M40 4t. ENRIC GRAU
M45 4t. JORDI ARMENGOL

Molt bons resultats dels nostres orientadors/es…. En un terreny difícil i en unes condicions dures (neu, fred…)

A més a més de les curses hi havien uns entrenaments organitzat per en Benet Tutusaus (seleccionador català) , tant divendres nit , com dissabte tarda i nit… cap de setmana completíssim!!! (També hi havia l’opció de “chuletón” per dinar i pinxos tarda-nit…)

I això no s’atura… aquest dissabte cursa popular d’Orientayerros, organitzat per els nostres amics de Gastant Keks… i la setmana que bé Campionat d’Espanya d’Orientació a Peu a Pontevedra (Galícia)…. seguirem informant!!!!