Crònica VI Rogaine de Navarra

20150919_165708[1] DSC05874[1]

Les Bardenas Reales és un paratge esquerp , primitiu i poc acollidor…. però realment màgic i ple de sorpreses. A les Bardenas, res és el que sembla.

El Club Deportivo Navarra ens va oferir la oportunitat de viure una aventura orientativa en aquestes terres desértiques organitzant aquest passat dissabte a la 3era prova de la LLiga IbeRogaine d’enguany.

Tot un luxe poder disfrutar durant sis hores de la implacable rudesa del terreny, transportats a un altre planeta, a una altre dimensió….. és d’aquelles experiències difícils d’explicar….. molta calor, llargues distàncies, poc desnivell però terrenys durísims, grimpades espectaculars i arestes de vertigen, barrancs tant estrets que les espatlles fregaven les parets, rierols amagats i llacunes verges …. no es podía demanar més…. aventura en estat pur…..

La cursa es desenvolupà a la zona central de les Bardenas (una mica al sud), amb una mapa d’escala 1/25000!!! Per el meu gust poc detall per un terreny amb tantes sorpreses…. L’equidistància era de 10 metres!!! i amb un terreny amb tant relleu amagat, forats, coves, barrancs profunds, vaguades estratosfèriques i paranys diversos era potser una mica massa general. De vegades un rumb perfecte t’obligava a fer una volta de nassos per desgrimpar el barranc on es trovaba la fita i que tu tenies als teus peus…. però vint metres per sota d’una paret inexpugnable…

Només un equip de la UE Vic va anar a provar fortuna, els PICAFITES, format per la Clara Pañella i en Jordi Armengol que ,malgrat ser la seva primera temporada com equip de Rogaine van aconseguir el tercer lloc a la categoría de Mixtes Veterans…. tot un èxit!!!

De moment…. PICAFITES segons a la classificació general.
Però d’aqui a final d’any queden tres curses titàniques de 12 hores:
10 d’octubre .- Rogaine Internacional de Catalunya (Serralada Litoral).
El 7 de novembre Rogaine del Cap de Creus i com a fi de festa…. el 19 de desembre.-
Rogaine de Gran Canaria.

Tot un espectacle!!!