Crònica Rogaine Escanyabocs (La Seu d’Urgell)

P1030386

P1030378

20160521_194259[1]

 

 

 

Escanyabocs!!!! El nom espanta…. i no hi ha per menys….
Qualsevol Rogaine ja és dur per si sol…. però en uns terrenys aspres, salvatges i tant intensos com són les faldes del Cadí… imposen. Si a més a més estàs sis hores corrent sota un sol de justícia…. realment ratlla l’èpica!!!
Aquesta era la segona prova puntuable per la Copa Catalana de Rogaine i estava molt ben acompanyada per una de popular de 3 hores.
És tot un plaer correr per aquests paratges idi.lics i solitaris, però si a més a més estàs acompanyat per un mapa molt detallat d’orientació a peu.. aleshores és converteix en tot un luxe.
Monumental la tasca organitzativa del Club Xino Xano i molt d’agraïr tots els esforços que van abocar en la cursa.
Escanyabocs no és tant sols unes rogaines, és tot un festival de l’esport d’aventura i muntanya. Durant el cap de setmana s’organitzen trails, raids,curses de bicicleta de muntanya, curses d’orientació i tot tipus d’activitats rel.lacionades.
A primera hora dels matí els orientadors/es ja podíen recollir el dorsal i, després de la obligada revisió del material obligatori un autocar endinsaría als corredors/es en el cor de l’extens mapa… a escala 1/15000 i de gairebé 40 km quadrats!!!!
Vint minuts per traçar les estrategies de cursa i a còrrer!!!

Fins a 16 orientadors/es de la UE Vic van participar en alguna de les dues Rogaines, amb Victòria a la Rogaine de 6 hores de l’equip format per la Blanca Foix i la Toninaina Santamaría (FORACORDA) en la categoria Dones Veteranes i de l’equip compost per en Nil Armengol, en Martí Nogué i l’Aniol Bisquert (ESTEM PERDUTS) en la categoria Joves , i com a campions absoluts amb 81 punts del Rogaine de 3 h!!!
Segona posició pels equips formats per en Jofre Torrents i en Naran Macià(NJ) enJoves 3h i el de l’Ingrid Padrós, l’Anna Turró, la Lídia Barri i la Neus Rogés(PEPETES RAIDERS) en Dones 3h.
Destacar també la 4a posició per l’equip d’en Jordi Armengol i la Clara Pañella(PICAFITES) en Mixtes Veterans 6h i la 5a posició el d’en Jan Esquerra, en Xavier Roura i en Xavier Arumí (INVICTUS) en Homes Sènior 6h.

Les curses d’orientació enganxen i les Rogaines cada cop tenen més adeptes… serà que no en tenim prou amb una o dues hores màxim d’una cursa lineal de a peu?