Crònica II Rogaine Internacional de Catalunya

12141642_928575490542179_3987569147440728103_n

Molt sovint (de fet , tant com podem) marxem lluny buscant nous horitzonts, nous mapes i noves contrades per conèixer i practicar la nostra passió: l’orientació.

I molt sovint passa que redescobreixes aquests nous horitzons al costat de casa…. tant a prop, que sembla que no pugui ser estar corrent i buscant fites durant 3, 6 o fins i tot 12 hores!!! i al.lucinar amb els boscos, corriols, tallats, roques i horitzons blaus pintats per la encisadora mar Mediterrània…. mare i tutora de la nostre cultura ancestral….

Però si, de tant en tant, ens redescobrim a nosaltres i tornem a viure i gaudir amb intensitat extrema d’aquests petits tresors propers i domèstics.

Això és el que van poder viure una bona colla d’orientadors/es que, durant tot el dissabte, es van escampar com senglars pels boscos i fondalades de la Serralada de Marina al voltant del tranquil llogarret d’Òrrius…. que durant vint-i-quatre hores ho va deixar de ser una mica.

Per aquesta cursa corresponent a la Copa Catalana de Rogaine i puntuable per la lliga Iberrogaine, els Farra-O, organitzadors de la cursa no s’hi van estar de res: els avituallament excel·lents , el sopar (per les modalitats de 6 i 12 h) un 10 i, sobretot: un mapa amb 65 km quadrats (per les curses de 6 i 12 hores) que era territori més que suficient per distribuïr les 64 fites que estaven escampades per tot el contorn.
L’escala 1/20000 (per 6 i 12 h) i 1/15000 (per 3h), no era impediment per visualitzar tots els múltiples elements i definir la millor estratègia per aconseguir el màxim de punts amb el mínim esforç possible.

Una bona colla d’orientadors/es de la Secció d’Orientació de la UE Vic, van participar en aquesta especial comunió entre esport, aventura i diversió.
I els resultats van ser més que espectaculars, aquí els teniu TOTS:

Modalitat 12 hores

Dones Open. 2es. Blanca Foix (MINDUNDIS)

Mixtes veterans.– 3rs. Clara Pañella i Jordi Armengol (PICAFITES)

Modalitat 3 hores

Homes Open. 1rs. Ivan Catllà i Miquel Marimon (CAMASECS)

Mixtes Open.
1rs. Adela Illamola i Juli Serrat (PESKLLUNES)
2ns. Virginia Güell i Jordi Arumí (NA FENT)
3rs. Cris Bertran i Xevi Roura (ESQUIROLS)
5ns. Melibea Quintana i Carles Salvador (UEVIKINGS)

Un èxit total, potser s’hauria de canviar el nom de la secció i, en lloc, de Secció d’Orientació anomenar-la SECCIÓ de ROGAINING DE LA UE VIC….
La propera prova del calendari de Rogaine será el proper 7 de Novembre en el Cap de Creus, on hi haurà tres curses de 4, 8 i 12 hores.