Crònica dels dos dies de Cerdanya/Capcir – Catalunya Nord

dos-dies-cerdanya-2016-3 dos-dies-cerdanya-2016-2

Cap de setmana extraordinari d’orientació al Capcir!!! Alta muntanya en estat pur i terrenys fets a mida, per divertir-se corrent entre cérvols i cavirols ….entre galls fers i perdius blanques.

Aquests passat cap de setmana es celebraven les penúltimes curses de la lliga O’Pyrene en un espai natural de luxe, ideal per oxigenar els pulmons, ja que les dues curses es disputaven entre els 1800 i el 2200 m d’altitut.

Dissabte s’encetava el cap de setmana amb la cursa de Mitja Distància en el fantàstic i difícil bosc de Les Artigues, amb un mapa a escala 1/10000 i molt generalitzat en elements…. calía estar molt concentrat i atent, doncs els relleus eren molt suaus i la visibilitat sovint escasa.
El terreny feia que la cursa (malgrat el poc desnivell) no fos tant ràpida com el mapa feia pensar (molts arbres caiguts i vegetació baixa) i que un cop perdut el rumb resituar-se no fos gens fàcil.
Una cursa molt tècnica i exigent físicament….. un autèntic plaer!!!

Diumenge hi havia el plat fort amb la cursa de Llarga Distància. La sortida ja estava situada a més de 2000 m d’altitut… i era el punt més baix de la cursa.
Autèntic terreny d’alta muntanya, ple de vaguades, vaguadetes, rocs, cingles , llacs, torrents , cotes i demés elements que es multiplicaven als ulls del orientadors/es i que es simplificaven al màxim en el mapa.
Una mapa a escala 1/10000 increïblement precís, que permetía una navegació de luxe entre tota la multitut de relleus i elements.

Realment cal agraïr i aplaudir la feina feta pels amics del CCIO (Cerdagne Capcir International Orienteering) i del Club Cote 66. Fantàstic “l’Accueil”, els mapes, traçats i tota la organització del Cap de Setmana (que no era gens fàcil!!!).

Fins a 23 orientadors/es de la Secció d’Orientació de la UE Vic s’hi van desplaçar fins la Catalunya Nord….i ho van petar tot!!!

Aquests són alguns dels millors resultats:

DISSABTE (CURSA DE MITJA DISTÀNCIA):

VIOLET LONG:(4,7km +120 m)

4t. VICENÇ CLARENA

7è. MIQUEL MARIMÓN

VIOLET CURT: (4,100km +110 m)

4t. JORDI ARMENGOL

5a. MELIBEA QUINTANA

DIUMENGE (CURSA DE LLARGA DISTÀNCIA):

VIOLET LONG (7 km +230m)

1r MIQUEL MARIMÓN

6è VICENÇ CLARENA

Però això no s’acaba aquí….. doncs aquest proper cap de setmana es disputaràn les últimes dues curses de la temporada de la lliga O’Pyrene a Sabiñánigo (Huesca). I es que les clasificacions finals estàn molt igualades i hi ha un bon nombre de Vic’s encapçalant moltes categories. Molta sort a tots/es!!!