Crònica del I Raid Farradura

p1030924

Un raid és sinònim d’aventura, estratègia, polivalència, forma física i adaptació a les circumstàncies, els terrenys i els imprevistos. Definitivament, és una lliçò de vida en mayúscules.
I aquests passat dissabte els amics del Farra-O, s’ho van treballar de valent perque tothom disfrutés d’allò més a les boniques muntanyes del Maresme.

El centre de competiciò estava situat al petit llogarret d’Orrius i desde la zona esportiva es va donar la sortida a raiders i rogainers (paralelament es va organitzar un rogaine popular de 3h), tots i totes corrent en diferents direccions, però tothom buscant el mateix objectiu: passar-s’ho molt bé i aconseguir el màxim nombre de fites.

La primera secció del Raid era un Rogaine de dues hores per la categoría Open i de dues hores i mitja per la categoría d’aventura.
Un Rogaine esprint impressionant , molt bonic i a més a més recolzar per un bon molt bon mapa dels boscos i muntanyes properes a Orrius. El temps volava i era imprescindible no penalitzar, doncs els punts costaven molt d’aconseguir.

Un cop acabat el Rogaine tocava possar-se damunt de la bicicleta de muntanya per aconseguir tants punts com fos possible. Si la secció de Rogaine ja va ser prou dura, la bicicleta va acabar de posar les cames com fustes. Quines pujades!!! Llargues, intenses….. etérnes!!!. Però tot compensat per uns descensos rapidíssim en algunes pistes i molt divertits i tècnics en molts corriols de somni.

La tercera i última secció , un trékking per la part oest d’Orrius amb un repertori impressionant de proves especials…. tir amb arc, ortofoto, memòria, rumbs i…. escalada!!!

Realment era impossible fer-ho tot , i el secret de la estratègia era saber (depenent de la forma física i la tècnica), quines fites o quins circuits deixar o retallar. Un autèntic trencaclosques que enganxa i que no et deixa baixar la tensió fins el final.

Detalls moooolt guapos per part dels farres, un bon avituallament, un centre de competició còmode, un sopar impressionant,i, sobretot, que cada raider tinguès un mapa de cada una de les seccions el millor !!! (en altres raids tant sols hi ha un mapa per equip!!). Moltíssimes felicitats per la organització!!!

Aquest cop fins a 14 Vic’s van participar en el Raid i 7 en el Rogaine i amb molts bons resultats (a falta de publicar-se els resultats absoluts del Raid):

RAID CAT. OPEN

1rs. NIL ARMENGOL / JAN ESQUERRA ( NILJANSTRONG)

3rs. ANIOL BISQUERT / MARTÍ NOGUÉ / PAU COLL / JOFRE TORRENTS (ELS JOVES)

RAID CAT. FAMILIAR

2ns. ARLET SALES / JORDI SALES (SALESENKOS)

ROGAINE MIXTES

5ns. ADELA ILLAMOLA / JULI SERRAT UEVIC PESKLLUNES
7ns. MELIBEA QUINTANA / CARLES SALVADOR UEVIC MAR