Crònica del 5º Trofeo Nazaríes

p1030882 podi-adela-esprint-guadix

Andalusía és llum i calor!!!! Això va quedar ben palès aquest passat cap de setmana en el 5è. Trofeo Nazaríes, celebrat al Parc Natural de la Sierra de Huétor (Granada), a tocar de la flamant Sierra Nevada.

Tres curses com tres sols en uns paratges boniquíssims i en uns terrenys ideals per a la orientació a peu. Magnífic!!!

Dissabte la festa començava amb una cursa de mitja distància amb un mini-mapa a escala 1/10000 de la zona de Las Mimbres (21 x 15!!), però amb tots els detalls i divertidíssim, en un terreny molt variat i ple d’elements interessants.
Una cursa mooolt ràpida i poc tècnica , que la va convertir en una mitja-curta ( o en un esprint XXL). Tothom es va quedar amb ganes de més….. cap problema, a la tarda un esprint en el pintoresc poble de Guadix.

Després d’unes canyes i unes tapes (això era gairebé inevitable…), tota la troupe es va traslladar fins al proper poble de Guadix per disputar un esprint original, trepitjant les taulades de les “casas cueva” i orientant-se entre els seus carrerons i en mig de les seves peculiars xemeneies.
Molt divertit , un bon esprint!!! (Ah!! també mini-mapa… 21 x 15…. però a escala 1/5000).

Diumenge era el torn de la cursa de Llarga distància , a la zona sud del terreny de Las Mimbres. Un mapa definit pel seu cartògraf com una barreja de “verdes catalanes” i de “llanos nórdicos”… potser no tant,,,, però un magnífic mapa a escala 1/10000 per un terreny que et permetía córrer boscos a través sense límit.
Una cursa mooolt ràpida també i amb poca dificultat tècnica. Un xic més que la de mitja distància per el factor de les llargues tirades, algunes sense gaires elements de referència.

Tres curses divertidíssimes en uns paratges espectaculars, acompanyades d’una meteorología increïblement favorables…. Caloreta, però no en excès per córrer, terrenys en general molt oberts, i un cel blau infinit.

Aquest cop tant sols set orientadors/es del Vic s’hi van apropar a les terres càlides andaluses (els/les set magnífics/ques?), divertint-se d’allò més i amb molt bons resultats, aqui en tenim uns quants:

MITJA DISTÀNCIA

F35A
3a – ADELA ILLAMOLA
6a – VIRGINIA GÜELL

F45
9a – CLARA PAÑELLA

M21A
5è – XEVI ARUMÍ

M40
6è – JULI SERRRAT

ESPRINT

F35A
2a – ADELA ILLAMOLA

F50
5a – CLARA PAÑELLA

LLARGA DISTÀNCIA

F35A
8a – ADELA ILLAMOLA
10a – VIRGINIA GÜELL

F45
7a – CLARA PAÑELLA

M21A
4t – XEVI ARUMÍ

M40
9è – JULI SERRAT

TROFEO NAZARÍES (Suma de la mitja i la llarga):

F35A
5a – ADELA ILLAMOLA
9a – VIRGINIA GÜELL

F45
7a – CLARA PAÑELLA

M21A
4t – XEVI ARUMÍ

M40
8è – JULI SERRAT