Crònica de Titaguas 2015 (València)

Després de dos cap de setmana seguits de Copa Catalana…. tornem-hi , que no ha set res….. tornada a les espanyes!!!
Aquest cop una petita, però molt competitiva, representació de la secció d’Orientació de l’ UE Vic, va intentar conquerir l’antic regne de València…. però són tant boooona gent que s’hi van fer amics i tot!!

Titaguas és un petit poble asentat en un inmens altiplà i envoltat de modestes però molt escarpades muntanyes, representades totes elles per la més imponent de totes… anomenada “La Lámpara”. I la veritat és que el nom li escau d’allò més, doncs el seu cim és pla i està fortament defensat per uns inaccesibles farallons impressionants.

El terreny és mediterrani i combina parts bastant ràpides i penetrables amb d’altres que no ho són tant (o gens). Es tracta d’una zona molt tècnica i física on l’abundància d’elments iguals o semblants (pedres, roques, arbres singulars, tallats , etc) feien que fos fàcil caure en errors paral.lels.
La interpretació ràpida i eficient dels elements més útils per la navegació i el domini de la lectura de les corbes de nivell era clau per poder trobar el més ràpidament possible les fites , doncs el marge d’error era petitíssim tant a la cursa llarga com a la curta.

Com sembla ser que dues curses durant un cap de setmana sembla poc, també es va celebrar una cursa esprint (per deixar-te la energia que t’ha “sobrat” al matí i que no necessitaràs a l’endemà) i una cursa de O-Precisión dedicada a tots aquells gourmets de la orientació exigents amb la ubicació de les fites (que en aquest cas si ve d’un pam…)

Els/les nostres orientadors/es ho van fer molt bé en un terreny difícil i amb una competència realment de primera, aquests van ser alguns del resultats més destacats:

Esprint:

H-Curt:

1r. Aniol Bisquert

Cursa de llarga distància:

H-21A:

5è. Xavier Arumí
10è. Xavier Roura

D-35:

7a. Virgínia Güell
8a. Adela Illamola

Cursa de mitja distància:

D-35:

4a. Adela Illamola
10a. Virgínia Güell

H-40:

6è. Juli Serrat

Classificació Total (Llarga + Mitja):

D35:

6a. Adela Illamola.
7a. Virgínia Güell

H40:

8è. Juli Serrat.

H21A:

10è. Xavier Arumí

Però això no s’acaba aqui….. la setmana que ve els nostres joves marxen a Albacete per participar en el “Campeonato de España Escolar de O-pie”…. un nombrós grup de la secció marxa cap a França (Le Caylar) per participar en les curses del Campionat Francés d’Orientació en un dels terrenys més difícils del món… després “Campeonato Ibérico Femenino de O-Pie” a Pontevedra….. bufff… no marxeu encara que això no és tot amics!!!!