Crònica de “The Wild Board Rogaining”

Primera prova de Copa Catalana de Rogaining superada!!!
Que bonic que és estrenar any i temporada …. tot està per escriure …. tot està per viure….. és com tornar a nèixer un any … i un altre,

Els companys de The Wild Boar s’ho van currar de valent: dos mapes força independents de 6 h (Cursa oficial i puntuable per la Copa Catalana i per la lliga d’Iberrogaine), i una de 3 h i de caràcter popular. Hi havia cert paral.lelisme entre les curses de llarga i mitja distància de les curses clàssiques lineals. La de 6h tenía proporcionalment menys població de fites (tirades llargues) i la de 3 h una acumulació força més important (traçades més curtes).

El terreny dur, aspre i molt bonic, on els correcamins teníen molt a guanyar, perque sortir dels corriols o pistes et duia a un parany darrera l’altre…. són boscos impenetrables gairebè en la seva totalitat, i no conviden a traçar buscant l’estalvi de temps i distància… o sigui que àu… a còrrer!!!
El mapa era a escala 1/20000 i, com a la majoría de mapes de Rogaine la vegetació no estava en general definida.

Mooolt dura i molt bonica la cursa!! Els corriols eren molt selvàtics, les pistes no es feien monòtones i els tallats, cims i vaguades convidaven a còrrer i disfrutar del paisatge…. a més a més el sol va acompanyar durant tot el dia i la temperatura no era ni pròpia d’aquestes terres ni d’un mes de gener convencional.

Fins a set equips de la Secció d’Orientació de la UE Vic hi van participar (alguns amb convidats d’altres entitats), i els resultats van ser força bons:

Rogaine Copa Catalana 6h

MIXTE OPEN
6ns. ESCOMBROS I DERRIBOS. Cris Bertran / Jordi Sales

DONES OPEN
3es. EMIGRANTS. Gemma Martorell / Esther de Paz
6es. MINDUNDIS.- Blanca Foix / Aida Urgell

MIXTES VETERANS
4ts. PICAFITES.- Clara Pañella / Jordi Armengol
6ns. PATA TEAM.- Jan Esquerra / Mireia Dosil

Rogaine Popular 3h

7ns. DESPISTATS.- Aleix Aldomà / Aniol Bisquert
14ns. ESTEM PERDUTS.- Martí Nogué / Nil Armengol

Després de la cursa de 6 hores un excel.lent sopar amb cap i pota va concloure la jornada no sense abans repartir els premis i cel.lebrar els podis.

Tant sols destacar negativament la sustracció per part d’un propietari de la fita numero 83 , canviant-la de lloc (a gairebé 1 km de distància) i de la decisió del jurat tècnic de no donar els 8 punts als equips que havien passat per la esmentada localització i havien recollit proves solvents per tal de confirmar el pas.
En el punt B29 del reglament de l’Associació d’Iberrogaine ho especifica literalment i no deixa lloc a dubtes sobre la decisió a pendre en un cas així:
“Tant els que han pogut marcar el control (abans de la sustracció) com els que poden demostrar (foto) que han estat en el punt de control rebràn els punts corresponents “. Una llàstima.

Ara esperar dos mesos i mig per la propera prova de Rogaine de Copa Catalana que es celebrarà el proper 9 d’abril a Vilanova d’Escornalbou….
Però no passa res…. diumenge que ve comença a Cassà de la Selva la temporada d’orientació a peu…. no us la podeu perdre…. els Aligots segur que ens han preparat un delicatessen orientatitu.
Salut i fites !!!