Crònica de la Rogaine “Escanyabocs 2015”

 

Quin cap de setmana més intens!!! La Seu d’Urgell va ser l’amfitriona de tot un seguit de curses i activitats dedicades a viure la muntanya a fons, sense complexes i amb majúscula…. tot un repte per qualsevol esquirol muntanyenc!!!

Hi va haver curses de muntanya, de bicicleta tot terreny, marxa nórdica, canoa i ràfting, raids…. i rogaine!!!! Tot a peus del Cadí, protegit per els fantàstics boscos que envolten la Seu i acaronat per les aigues tranquiles (o no tant) del Segre….

Catorze membres de la Secció d’Orientació de la UE Vic van formar set meravellosos equips de valents/es , disposats a desafiar el repte d’Escanyabocs, en les Rogaines de 3 i 6 h.

Dues curses molt exigents tant física com tècnicament, recolzades per un mapa d’escala 1/15000 on estaven perfectament delimitades i diferenciades les zones de vegetació i els principals elements (amb la lògica limitació de la escala).

40 km2 de terreny farcit amb 69 fites de tot tipus i colors!!!! Com és lògic en una zona tant extensa ,la estratègia era molt important, doncs, a més a més de traçar el recorregut més interesant , s’havien de tenir en compte dos factors molt importants:
1.- La última mitja hora de la rogaine sería de nit (la de sis hores començava a les quatre de la tarda i la de tres a les set). Calía triar una retirada gens complicada.
2.- Amb tant terreny per córrer, depenent de la cursa i de la tècnica i físic de cada equip calía descartar algunes zones previament.

Una rogaine original i diferent a les que fins ara haviem vist, moooolt interesant!!!

I com sempre els nostres equips s’ho van passar molt bé i van triomfar descaradament, aquests van ser TOTS els resultats:

 

ROGAINE DE 6 h: (Puntuable per la Copa Catalana de Rogaines 2015):

Mixtes Veterans. 1rs. PICAFITES.- Clara Pañella i Jordi Armengol

Mixtes Seniors. 3rs. BARRUFETS PEREGRINS.- Laura Rami i Eduard Giravent

Homes Seniors. 4ts. ZIPZAP. Xavier Roura i Noel Limoso.

 

ROGAINE DE 3 h:

Mixtes.

1rs. NA FENT.- Virginia Güell i Jordi Arumí.

2ns.SIMON&GARFUNKEL. Cristina Bertran i Jordi Sales.

3rs. CALISTO I MELIBEA. Melibea Quintana i Miquel Marimón.

11ns. PIGRAU TEAM. Olga Puigvert i Ferran Carbonell.

 

Set equips impressionants!!!!

I després d’una cursa tant intensa res millor que una bona “pasta party” i una excel.lent sobretaula on tots els equips van continuar fent orientació en el mapa on la cursa virtual no acaba mai…..

I el proper cap de setmana…. nova prova de Copa Catalana de Rogaine a Port del Compte (dissabte) i diumenge….. tothom a la Cursa d’Orientació de Vallclara…. organitzada per la Secció d’orientació de la UE Vic…. us hi esperem a tots!!!!

 

IMG-20150517-WA0000[1] IMG-20150517-WA0001[1] DSCN0599