Crònica 1a prova Lliga espanyola

Aquest passat cap de setmana s’ha disputat la primera prova d’Orientació a Peu corresponent a la Lliga espanyola 2015, que a més a més correspon al XIV Trofeu Costa Blanca Internacional d’orientació (puntuable per la lliga mundial en les categoríes de dones i homes èlit).

En total hi han participat més de 850 corredors/es d’onze països diferents, participant en les diverses categories (entre D-H 12 fins a D-H 65).

Com ja és habitual en les curses estatals, les curses han abraçat tot el cap de setmana, disputant-se dissabte la de mitja distància i diumenge la llarga.

Els mapes de les escales 1/10000 i 1/7500 i amb equidistància de 5 metres, molt detallats per reconèixer les irregularitats del terreny, han ajudat ha una cursa ràpida i tècnica en el recorregut de mitja distància i amb moltes el·leccions de traçat pel de la llarga, on les valls i barrancs han exigit més to físic als participants.

En categories d’èlit s’han endut el trofeu: en dones, la russa Svetlana Mironova (campiona del món de llarga distància) i en homes, el suec Jonas Leandersson (campió del món 2014 de relleus).

Pels nostres corredors ha set un cap de setmana d’aprenentage i competició d’alt nivell. Entre ells cal destacar:
D21B. Cris Bertran (8ª), D35A . Adela Illamola (9ª), H40. Juli Serrat (9è) i Jordi Arumí (15è). H21A, els dos “Xevis” (Xavier Roure i Xavier Arumí) s’han disputat el 17è i 18è lloc. En H35A, l’incombustible Ivan Catllà en 15è lloc i l’Aniol Bisquert s’estrenava en la categoria de H16, obtenint una bona posició final en la llarga distància (15è).

Tambè es va aprofitar la ocasió per entregar els premis de la temporada passada i dos dels nostres corredors van obtenir premi en la categoria d’esprint:
– L’Adela Illamola 3ª de D35 i en Jordi Domènech 4art en H35.

Moltíssimes felicitats a ells dos i a tota la “troupe” que aquest cap de setmana van viatjar fins terres d’Alacant.