Crònica XXVII Trofeo Internacional Múrcia Costa Cálida

Aquest passat cap de setmana alguns dels nostres millors orientadors van emigrar, temporalment, al sud…. a la recerca de bones i millors temperatures i d’un bon grapat de fites amagades a recer del castell de Calasparra, testimoni mut de les diverses corredisses de més de mil orientadors colorits.

Dissabte va començar molt bé per les nostres orientadores, doncs la Cristina Bertran va quedar tercera a la cursa llarga en categoria D21-A, una cursa molt entretinguda amb dues parts ben diferenciades: a l’extrem oest del mapa una zona amb pendents suaus i de cursa ràpida, i en el extrem est una zona amb molts tàlvegs i xaragalls i on havies d’assegurar força l’atac a les fites per tal de no perdre minuts en un traçat erroni. Tots els tàlvegs semblaven bessons!!!

A la tarda es va disputar la cursa a l’esprint, tota ella en el casc antic del poble, i acaronant la muralla rocallosa que defensa el castell. En aquesta prova l’Adela Illamola es va endur el quart lloc a tant sols 25 segons del podi…. i es que ni es va parar a pendre un refresc en qualsevol dels bars del casc antic… no, no, que anava per feina!!!

L’endemà, després d’una confortable nit al “suelo duro” (ja només amb el nom em ve mal d’esquena…), era el torn de la cursa de distància mitja. Aquesta cursa s’iniciava amb el sistema de sortida anomenat “a la caza”, que no té gaire a veure amb la caça del senglar, però si que té a veure amb la caça de la guineu que es practicava a Anglaterra, o sigui, primer surt el guanyador de la cursa llarga, o el millor de la llarga i esprint segons categories, o sigui “la guineu” i darrere seu surten tots els altres (els caçadors) amb la diferència de temps que el primer els hi va treure (si el segon va quedar a 10 segons doncs a 10 segons, i així succesivament amb el altres i fins a mitja hora de diferència, a partir d’aqui els altres orientadors surten cada minut).

Aquesta era una cursa molt ràpida, doncs el terreny era obert i en la zona de bosc i havia bona visibilitat.

Les millors classificades van torna a ser la Cristina Bertran (dotzena ) i l’Adela Illamola (desena ), suposem que per ser el dia internacional de la dona (o era el dia de la dona orientadora?).

Al final les classificacions generals van ser aquestes:

D21-A. Cristina Bertran (5a), D35-A . Adela Illamola (5a), H21-A Xavier Arumí (11è) i Xavier Roure (27è), H35-A. Ivan Catllà (18è), H40. Juli Serrat (13è) i Jordi Arumí (22è).

La propera cita amb la Copa d’Espanya serà a Palència el proper cap de setmana 21 i 22 de març. Fins aleshores….. salut i moltes fites!!!?

 

IMG_7977