Crònica XXIII Campeonato Ibérico femenino de Orientación a Pie (Pontevedra)

 

Que bonica que és Galicia!!! Les seves ” Rias Baixas” els seus boscos de roures… un paisatge verd i blau impressionant…. Doncs a Galícia hi falta gent!!!

Aquest passat cap de setmana una petita però molt potent representació de la Secció d’Orientació de la UE Vic va tenir que fer més de mil kilómetres per poder participar en les tres curses que al voltant de Pontevedra s’hi disputaven.

De mar a mar…no hi ha res més romàntic , del petit mediterrani fins a l’inmens atlàntic, de costa a costa, creuant tota la pell de brau … molt a prop d’on segles enrera es considerava que estava la fi del món….. conegut.

Tres curses molt diferents i no només perque una era de distància mitja, l’altre esprint i la última de llarga distància, sinó perque estaven traçades en tres ecosistemes oposats : costa i platja, muntanya interior i boscos i ciutat i asfalt.

Dissabte al matí es va disputar la cursa de mitja distància a la zona anomenada la Cruz de Ermelo , amb un mapa de 1/10000 per una zona boscosa i cosida per moltes roques de diverses mides i formes, amb un desnivell moderat i on els verds alternaven de més a menys. Una cursa en general força ràpida.

A la tarda tothom enpresonat a la zona de quarentena abans de començar la cursa esprint. És espectacular veure tot d’orientadors/es amb les samarretes i pantalons de colorins recorrent a tota velocitat els carrers i carrerons que custodien les ribes del Rio Lérez.

Dissabte a la nit imprescindible un bon descans per encarar la cursa de llarga distància de l’endemà…. i res millor que una bona mariscada …. i aigua!!! (Que és molt dura la vida de l’esportista)

Diumenge la cursa grossa…. mapa també de 1/10000, un terreny a tocar del mar però dins del bosc : una lluita amistosa entre el blau i el verd, de vegades, tots dos semblen un.

Una zona molt tècnica amb parts de sorra i a recer d’un preciós bosc atlàntic, humit i amb l’esclat de la primavera arrencant. L’olor d’eucaliptus ho envaeix tot!!
La bona lectura del microrelleu és imprescindible i, malgrat tot ,acababa sent una cursa ràpida en general, exceptuant algunes parts amb zones de cursa força lenta.

Aquests van ser alguns dels resultats més notables dels nostres orientadors/es:

Mitja distància

D35.A.– 3a. ADELA ILLAMOLA
H40.– 4t. JULI SERRAT.

Llarga distància

H40.– 5è. JORDI ARUMÍ

En el comput global de les tres curses i corresponent al trofeo “Ponteaorientar ibérico 2015”, els millors classificats en homes i dones de la UEVic van ser:

D35.A.– 4a. ADELA ILLAMOLA
H40.– 8è. JORDI ARUMÍ

Ara la Lliga espanyola es pren un llarg descans fins el mes de setembre.