Crònica Trofeo Sierra de Líjar (Càdiz)

IMG-20160308-WA0001[1] IMG-20160308-WA0003[1]

 

 

 

Cap de setmana completíssim a l’extrem més meridional de la pell de brau !!!
Noves curses del campionat Espanyol d’orientació a peu i esprint, a la salvatge i exhuberant Sierra de Líjar, a mig camí entre Càdis i Màlaga. “El Sur existe!!”
Dissabte es va estrenar el cap de setmana amb la cursa de Llarga Distància en el “Pinar de la Nava”, amb un mapa nouet- nouet a escala 1/10000, amb molta vegetació força densa i amb desnivells molt pronunciats. Això feia una cursa molt dura i física, i on l’el.lecció del millor itinerari era vital per arribar a les fites i aconseguir una cursa tant neta com fos possible.

A la tarda entraven en joc els esprinters, en una cursa deliciosa pels carrers i carrerons del bucòlic poble de Zahara, vigilada, com no, per la imponent torre del Castell de Zahara de la Sierra.
El mapa a escala 1/4000 majoritàriament urbà, però amb algunes pincellades de zona rústica i matolls.

Diumenge era el dia de la cursa mitja, una mica més al Nord del centre de competició, situat al poble de Algodonales.
També s’estrenava mapa de la Sierra de Líjar, molt a prop del poble de La Muela.
Aquí el Llentiscle era el protagonista, tenint que interpretar en el mapa a escala 1/7500, les diferents espessors d’aquesta màgnifica planta mediterrània, que antigament s’utilitzava com a “xiclet” , anant prou bé, entre altres coses, per el mal de queixal….

Fins a ….CINC !!!!! orientadors/es de la secció d’orientació van viatjar fins a terres andaluses i… no per ser pocs havíen de ser menys, i van aconseguir uns resultats espectaculars.(És que són moooolt bons/es aquests corredors/es…)

Aquests són els resultats del global del cap de setmana (Llarga + esprint + mitja):

F35
3a VIRGINIA GÜELL
4a ADELA ILLAMOLA.

M21A
4t XEVI ARUMÍ

M40
JULI SERRAT
JORDI ARUMÍ

Durant les curses es van aconseguir els següents podis:

Llarga
3a VIRGINIA GÜELL

Esprint
3a ADELA ILLAMOLA

Mitja
2a ADELA ILLAMOLA
3r XEVI ARUMÍ

Només cinc i hem fan escriure més que fent una transcripció de La Bíblia!!!

Ara la properes curses de la Lliga Espanyola es disputaràn aquesta Setmana Santa a la ciutat de Pontevedra (Galícia), que a més a més són Campionat d’Espanya ….. però per treure’ns el cuquet ,aquest proper cap de setmana viatjarem fins Euskadi per pendre uns pinxos i un txacolí…. ah!! i de pas farem un parell de curses i algún entrenament complementar.