Crònica “Trofeo Costa Càlida”

podi xevi costa càlida 2016 podi cris costa càlida 2016 paisatge costa càlida 2016 la creu de caravaca 2016 colla vic costa càlida2016 castell caravaca 2016

 

 

 

Cap de setmana inoblidable d’orientació i germanor a la Regió de Múrcia, on es disputava el “XXVIII Trofeo Internacional Costa Càlida”, amb epicentre a l’acollidora localitat de Caravaca de la Cruz.

Més de 1200 corredors/es de 22 païssos d’arreu del món si van aplegar per disputar tres curses tant variades com interesants durant dos dies intensos.

Dissabte al matí el plat fort, perque ningú s’adormís: Cursa de llarga distància al famós indret anomenat ” Coto de las maravillas”…. i realment, és un lloc meravellós i infernal a l’hora per la pràctica de l’orientació. Increïble!!!
Es tracta d’un terreny dur i aspre , molt tècnic, amb infinitat de vaguades, turonets, tallats i demés elements. Tot això ,amanit amb mapes a escala 1/15000 per les categoríes , M/F Èlit, 21A, 20A ,18 i 35 A(que són els que encara tenen bona vista) , i a1/10000 per la resta de mortals.
Un terreny, però , genial i divertidíssim per l’orientació, doncs la velocitat de la cursa era ràpida malgrat ser una llarga, amb uns boscos de màxima penetrabilitat, però que dificultaven moltíssim redefinir l’ubicació per la pobre visibilitat a l’hora de trobar referències.

Un cop refets de les “meravelles del coto”, tocava un esprint pels carrerons del poble de Caravaca de la Cruz…. amb l’obligada pujada al Castell, aquest cop només començar, per anar a buscar la primera fita…. buffff !!!
Perquè els castells sempre estàn en el lloc més alt de la població? (O perqué els esprints sempre pugen al castell?)

Després relax i shopping per els carrerons de Caravaca de la Cruz, per recuperar de la intensa jornada i poder disfrutar de la cursa de l’endemà.

Diumenge era el moment de la cursa de mitja distància i, per fer-ho més interesant … sortida a la caça!!!!
Aqui es tracta bàsicament de que el primer classificat/a de cada categoría de la cursa llarga de dissabte surt primer/a i redera tots els demés per intentar atrapar-lo/la!!
Mooolt interesant i divertit !!!
A més a més els corredors/es tenien dos mapes en un. Primer, un a escala 1/10000 per la zona forestal i només trepitjar el primer carrer del poble, un d’esprint a escala 1/4000 amb final a ….. la plaça de Toros!!!!

Un total de 14 orientadors/es de la Secció d’Orientació de la UE Vic van viatjar cap a terres càlides i com sempre es van donar alguns podis.
Resumint aquests són alguns dels resultats més destacats , tot els teniu a http://www.fedo.org/web/competicion/o-pie/resultados:

CURSA LLARGA:

F35A 3a – ADELA ILLAMOLA
M21A 3r – XAVIER ARUMÍ
M16 6è – ANIOL BISQUERT

ESPRINT:

F35A
2a CRISTINA BERTRAN
6a ADELA ILLAMOLA

CURSA MITJA:

F35A
4a – VIRGINIA GÜELL
6a – CRISTINA BERTRAN
7a – ADELA ILLAMOLA
M16 3r – ANIOL BISQUERT

I EN EL GLOBAL DE LES CURSES DEL CAP DE SETMANA:

M21A 2n – XAVIER ARUMÍ
M16 4t – ANIOL BISQUERT
F35A
4a – ADELA ILLAMOLA
6a – CRISTINA BERTRAN

La propera cursa de lliga espanyola es disputarà a Càdiz el proper cap de setmana 5 i 6 de març.
Recordeu però,que el diumenge 6 de març teniu una cita obligada a la cursa de Sant Bartomeu del Grau organitzada per la Secció d’orientació.

Salut i fites!!!!