Crònica Trofeo Internacional Costa Blanca

16406925_767176413431382_7585783476352209169_n _MG_9877 (1) _MG_9825 (1) _MG_9873 (1) IMG_9960

Aquest passat cap de setmana es va celebrar a les rodalies d’Alacant el “XV Trofeo Internacional Costa Blanca de Orientación” en els paratges especials i salvatges del Cap de Sta. Pola.
Més de 1000 orientadors/es de setze nacionalitats diferents s’hi van trobar a les càlides terres d’Alacant per encetar les primeres dues curses de la lliga espanyola d’enguany… i ningú va quedar decebut!!!

Dissabte es corría la cursa de mitja distància, en el mapa de “El Cabo” a escala 1/10000 i on les corbes de nivell eren pràcticament …. inexistents!!!
Més plà que el palmell de la mà, i amb una vegetació arbustiva que, en general,permetía correr camp a travès, però no veure per on anaves.
Molt divertit!! Una cursa molt tècnica i molt ràpida però, sobretot, molt divertida. Realment per disfrutar de l’orientació en estat pur: poques referències, molts rumbs i fites escampades per el nores…. realment cada fita trobada era una victòria!!!

Dissabte a la tarda no s’hi disputava el tradicional esprint, doncs es van donar els premis corresponents a la temporada 2016 i on tres dels Vic’s van triomfar com l’escuma, sobretot en el cas d’en Xevi Arumí, com a campió absolut de la categoría H21-A, i que li donava el passaport automàtic per poder disputar aquest 2017 el campionat en categoría ÈLIT.
Però molt ben acompanyat per dos de les millors orientadores del Vic d’enguany, dues diablesses de l’orientació: L’Adela Illamola com a 4arts de la lliga d’esprint en F-35A i la Virginia Güell coma a 5ena de la lliga en F-35A. Un inmens aplaudiment per tots tres!!! (Jo de gran vull ser com vosaltres!!!)

Diumenge, desprès de la corresponent resaca de les celebracions, cursa de llarga distància. Res a veure amb la cursa de dissabte!!! Tant sols l’escala del mapa 1/10000.
Aquí si que hi havien corbes de nivell. Recorregut molt bonic, tècnic i molt ràpid per la part oest del mapa de dissabte. Molt variat, amb un terreny duríssim, molt pedregós i obert en canal per els interessants barrancs que el creuaven en tots els sentits. Sembla mentida quin canvi d’escenari en el mateix terreny!!!
una cursa molt interessant, per apendre i amb la concentració al màxim.

Això sí, durant el matí el temps va canviar molt sobtadament. Els primers corredors/es van sortir i arribar amb un temps, un vent i una temperatura agradables, però els/les que van sortir a partir del migdia, van tenir que patir unes condicions molt severes: vent fortíssim, baixada de temperatures i pluja que, a estones, es va tornar intensa.
Malauradament per això es va tenir que anul.lar l’entrega de premis del cap de setmana. Prou feines va tenir l’organització en plegar carpes i tendalls del centre de competició!!!

Fins a 13 orientadors/es de la secció d’orientació del Vic van poder disfrutar d’uns terrenys tant exigents tècnicament, i cal dir que tothom va sobreviure!!!
Aquest són alguns dels resultats més destacats del cap de setmana:

06XV Trofeo Costa Blanca:(Suma dels dos dies)
2n. Andreu Grau (M14)
3r. Aniol Bisquert (M18)
3a. Clara Pañella (F50)
4a. Adela Illamola (F35A)
5a. Cristina Bertran (F35A)

Mitja Distància:(Dissabte)
1r. Andreu Grau (M14)
3a. Clara Pañella (F50)
4t. Aniol Bisquert (M18) – (3r FEDO)
4a. Adela Illamola (F35A)

Llarga Distància:(Diumenge)
2n. Andreu Grau (M14)
3r. Aniol Bisquert (M18)
4a. Cristina Bertran (F35A)
4a. Clara Pañella (F50)
5a. Adela Illamola (F35A)
5a. Lídia Grau (F12)

Realment va ser un cap de setmana molt interessant per apendre en terrenys nous i aplicant tècniques que feia temps que guardàvem a la caixeta de les eines on diu: “Només utitlitzar en cas d’emergència”.