Crònica “Nacional Sud Oest 2015.-Larzac- Lodévois – Le Caylar”

És mooolt difícil resumir en una sola crònica el que van viure aquest passat cap de setmana llarg (1, 2 i 3 de maig), els 16 membres de la Secció d’Orientació de la UE Vic, durant la seva participació en les tres curses gourmet que teníen preparades la gent de la lliga LR durant la celebració de la Nacional Sud Oest 2015….quedarán moltes coses en el tinter segur!!!

Feia sis anys que el llegendari plató de Larzac no rebia una quantitat tant important d’orientadors/es (més de tres mil van participar en les tres curses o en alguna d’elles). Realment un terreny privilegiat per la pràctica de l’ orientació de nivell.

S’hi van celebrar tres curses totalment diferents (dues de mitja distància i una tercera de llarga distància, precisament la que puntuava per el Campionat Francès Nacional).

Dia 1.- El petit poblet de Le Caylar, acollia la primera cursa amb el mapa del Roc Castel a escala 1/4000 , i una superfície de 0,400 Km2…. mai tant poc havia donat tant!!!! . Increïble el terreny….. roques i tallats de totes les mides…. prats oberts…. verds molt verds…. una petita part de bosc…. un mos de terreny urbà….carenes de pedra…. vaguades empinadíssimes…. d’altres no tant….. realment per disfrutar i molt.
Malgrat que les distàncies i desnivells dels més de tretze circuit eren modestos per ser una cursa de mitja distància….. els temps de la majoria eren inversament proporcionals…. cap problema, més estona per gaudir del terreny!!!

Dia 2.- Molt a prop del poble de St.-Jean de-la-Blaquière hi ha una extensa zona de xaragalls vermells que conviden a perdre´s entre les seves vaguadetes i tallats…. Aquest era l’escenari de la segona cursa. La veritat és que venint del dia anterior i amb la llegenda que tothom tenía al cap per el dia següent…. reseguir amunt i avall buscant fites en el magnífic mapa de “Les Marcassins” va ser una mena de “bany i massatge” , malgrat que la calor que es va patir va fer que més d’un ,( donat el color vermell del terreny), pensés que es trovaba en el mateix infern!!!. Res més lluny…. resseguir aquests torrents i carenes, aquests tallats i bosquets…. t’obria les portes del paradís!!!

Dia 3.- “Ara ve quan el maten!!!” Devia pensar més d’un quan estava a la línea de sortida veient aquell bosc preciós bombardejat de rocs (a quin més gros) com si fos una diada castellera i s’haguessin aplegat totes i cadascuna de les colles catalanes!!!(Hi havia més d’un roc que semblava de dinou amb dos folres i quatre manilles).
Aquest és l’escenari perfecte per una cursa d’orientació: Un bosc sense visibilitat, sembrat de rocs, amb infinitat de vaguadetes, carenetes, molt poc blanc, més verd fosc i molt verd clar i ratllat , amanit amb la certesa de que no tots els elements eren dibuixats….. i es que el mapa era a escala 1/10000 amb només 3,7 km2 de superfície !!!!! Qui demana més?

Van ser tres dies molt intensos i intensius d’orientació, un curs accelerat i comprimit interesantíssim, amb tres mapes totalment diferents i uns terrenys que t’ensenyaven encara que no volguessis.

Els nostres infatigables corredors/es van suar , van patir i fins i tot més d’un va poder treure el nas per les primeres posicions. Aquest són alguns dels més destacables però no tots ( on si podeu veure totes les classificacions és a http://www.llrco.fr/NATIONALESO2015/Resultats.cat.htm):

 

1.- Mitja de Roc Castel

H35. 6è. JORDI SALES
D35. 8a. CRISTINA BERTRAN i 13a. ALBA SERRAT

2.- Mitja de Les Marcassins

D35. 11a. VIRGINIA GÜELL

3.- Llarga de La Foret de l’Escandorgue

H21A. 14è. XAVIER ARUMI
H35. 15è JORDI SALES
D35. 13a VIRGINIA GÜELL i 15a ADELA ILLAMOLA

 

IMG_0328 IMG_0299 IMG_0275 20150503_092013[1] 20150503_093122[1] P1020961