Crònica IX Trofeo Quijotes Navalcán

DSCN0401 DSCN0562 DSCN0791

Aquest passat cap de setmana es van disputar dues proves més de la lliga espanyola d’orientació a la vella Castella-La Manxa, en els municipis de Navalcán i Oropesa, una de larga distància i una de mitja. També es va cel·lebrar una cursa molt divertida (la 6ª Carrera de la Mujer), la tarda de dissabte en el nucli urbà del bonic poble d’Oropesa, tipus score i amb un temps màxim de 60 minuts.

Dissabte al matí… cursa llarga!!!

En un mapa a escala 1/10000 i amb unes distàncies entre 6 i 10 km i entre 200 i 300 metres de desnivell depenent de les categories.
En general una cursa relativament ràpida, entre boscos d’alzines i terrenys més oberts, però sempre amb una vegetació baixa més o menys espesa.
Calia tenir molt en compte les roques, tallats i vaguades, de vegades, difícils d’apreciar.

Dissabte a la tarda…. “Carrera de la mujer”!!!

Una “discriminació” més per tots els mascles que varen tenir que veure la cursa des de la barrera, sense cap opció de participar-hi.
Molt divertida, una cursa score per tot el preciós poble d’Oropesa, vigilat permanentment pel seu espectacular castell. Evidentment una cursa rapidíssima entre els carrers i carrerons, però amb una mica més de desnivell del que inicialment semblava. El mapa a escala 1/4000…. no calien lupes!!!

Diumenge al matí…. la cursa de distància mitja!!!

Una cursa entre deveses, un terreny magnífic per la orientació, molt tècnic i ràpid.
El mapa a escala 1/7500, i amb unes distàncies entre 4 i 7 km i amb uns desnivells poc retllevants d’entre 110 i 160 metres depenent de les categories.
Moooolt interessant!!! Una cursa per gourmets de l’ orientació i que no va decebre a ningú.

Tot plegat un cap de setmana molt divertit i orientativament molt instructiu.

Aquest cop només quatre components de la secció d’orientació de la UE Vic van poder desplaçar-se fins a la Castella més antiga, i aquests van ser els resultats:

Cursa llarga:

D35A
6a. Virginia Güell
8a. Adela Illamola

H40
15è. Juli Serrat
28è.Jordi Arumí

Cursa mitja:

D35A
5a. Adela Illamola
16a. Virginia Güell

H40
6è. Juli Serrat
11è. Jordi Arumí

En el global del cap de setmana tot va quedar així:

D35A
5a. Adela Illamola
10a. Virginia Güell

H40
12è. Juli Serrat
18è. Jordi Arumí

Les properes curses de la lliga espanyola es celebraran el proper cap de setmana 17 i 18 d’octubre a Portugal, coincidint amb la copa catalana d’Ultrallarga distància a Rojals.