Crònica IV Trofeo internacional Pinares de Soria

podi campionat d'Espanya de relleus mixtes  podi Xevi Sòria

Sang, suor i llàgrimes!!!
Aquest és el millor resum d’aquests cinc dies màgics i espectaculars viscuts a la Comarca de Pinares (Sória).
Sang perque és imposible sortir d’aquests boscos espectaculars sense una sola rascada…. suor perque les temperatures van ser altíssimes i la duresa del terreny obligava a rendir al màxim…. i llàgrimes perque córrer en aquests terrenys i en aquests mapes et feien saltar la llagrimeta de felicitat….

Això i molt més és el que es va viure i veure entre el 2 i el 6 de juliol d’enguany….
Moltes pàgines es podríen escriure perque en aquests 5 dies d’Espanya d’Orientació es van disputar un total de 7 curses… dues de mitja distància…. dues de llarga distància… una cursa esprint de relleus mixtes (Campionat d’Espanya de la modalitat) …. i dos esprints més…. brutal!!! Però aquest humil cronista intentarà no allargar-se tant…..

Els dies 2 i 3 (coincidint amb el cap de setmana), es van disputar una mitja ,una llarga i dissabte a la tarda el Campionat d’Espanya de relleus mixtes, a les poblacions de Navaleno i San Leonardo.
La mitja va ser una bona inauguració del Trofeo Internacional, doncs pels que no havíen pogut fer el model event la descoberta del terreny va ser espectacular.
Un terreny força corrible i que demanava força concentració per trobar les fites.
La llarga es va disputar en una zona força semblant, però les llargues traçades feien que l’elecció de l’itinerari fos determinant, afegint que la dificultat tècnica no es reduia en absolut. Durant tots els dies de cursa el córrer amb motxilleta hidratant es va convertir en el millor aliat dels orientadors/es.

Campionat d’Espanya de Relleus mixtes:
Els relleus sempre són un bonic espectacle en el món de l’orientació i al ser per bosc….. increïble!!
Els equips eren formats per dos orientadors i dues orientadores, que havien de ser de la mateixa Comunitat Autònoma. Mooolt ràpid i moolt divertit!!!

Dilluns dia 4 es van disputar un parell d’esprints que no puntuaven per la classificació final del Trofeo. Un es va disputar molt a prop de la riba de l’Embalse de la Cuerda del Pozo i amb caire totalment boscà, i el segon en el poble de Vinuesa, bàsicament urbà.

Dimarts 5…tornem a la llarga distància , aquest cop en el boscos de la part Oest del bonic poble de Covaleda. Una cursa molt intensa i dura.

Dimecres 6…. un gran fi de festa en una cursa de mitja distància mooolt tècnica i amb molt elements rocosos. Tothom. al ser la última cursa del Trofeo, a deixar-ho tot!!!

En total 8 orientadors i 3 orientadores de la Secció d’Orientació van participar en totes o algunes de les curses d’aquest bonic trofeig, i els resultats espectaculars, amb un Campionat d’Espanya a la butxaca i tot:

Campionat d’Espanya de Relleus mixtes:

CAMPIONS D’ESPANYA DE RELLEUS MIXTES VETERANS A, l’equip format per:

ADELA ILLAMOLA (UE VIC), VIRGINIA GÜELL (UE VIC), XEVI ROURA (UEVIC)
SEBASTIÀ ORDOÑEZ (CLUB MONTSANT).

CATALUNYA VETERANS B:

6ns, l’equip format per:

JORDI ARMENGOL (UE VIC), NEUS PARRAMON (COC), ANNA GARRIGA (COB) I JAUME ALARCÓN (COB)

I en el global de tots els cinc dies, corresponent al IV Trofeo Internacional Pinares de Sória (5 dias de España):

M-16:
1r CLASSIFICAT : ANIOL BISQUERT
7è CLASSIFICAT: MARTÍ NOGUÉ

21-A:
2n CLASSIFICAT: XEVI ARUMÍ

Impressionant!!!! Cal destacar l’altíssim nivell tècnic de terrenys, mapes i orientadors/es….i que, de la petita expedició de la Secció d’Orientació tant sols 5 integrans van poder accedir a la classificació final del Trofeo.(Que són els que s’ho van passar pipa durant 5 dies!!!)