Crònica del Trofeo Quijotes (Cuenca)

p1070318 p1070646 p1070602 p1070558 p1070288 p1070598 p1070359 p1070331 p1070327

Sense paraules!!!! Aquest sería el resum d’un cap de setmana d’orientació EN MAJÚSCULES…. dissabte , cursa de llarga distància clàssica, perque tothom es confiés… i diumenge , una cursa de mitja distància mooolt tècnica i en un terreny complicadíssim …. però anem a pams.

Aquest passat cap de setmana es va cel.lebrar el Trofeo Quijotes, en el meravellós racó de la Ciudad Encantada, a la Serrarína de Cuenca, dues curses puntuables per la lliga espanyola d’Orientació a peu.

Que aquestes dues curses no eren normals ja ho deia el nombre de participants , doncs no és normal que més de 1200 persones s’apuntin a un cap de setmana d’orientació … alguna cosa diferent hi havia d’haver.

Dissabte cursa de llarga distància a la zona Nord de la Ciudad encantada. Una cursa molt ràpida (es un plaer correr entre aquests boscos, en general, molt nets)
i força tècnica, doncs és un terreny on és difícil de posar-ho fàcil. Mooolt divertit i una cursa on tohom va quedar…. encantat!!!
I primera però molt petita presa de contacte amb els laberints de pedres, roques , forats i muralles.

Diumenge el plat fort del cap de setmana. Una cursa de mitja distància en un autèntic paradís (o infern), per l’orientador/ra . Una autèntica ciutat encantada on la concentració era imprescindible, i on tots els trucs i tècniques a l’abast de l’orientador/ra havíen de possar-se en pràctica, cada un en el seu moment.
en resum, una cursa que acabar-la ja era un èxit , i una cursa que tothom a de córrer un dia o un altre. Imprescindible.
I tot això acompanyat d’un mapa magnífic a escala 1/7500 i on (sembla mentida),
tots els elements hi eren reflexats, on no faltava res . Increïble, realment una felicitació molt sincera pel cartògraf (en Jaime Montero ), per la seva espectacular tasca.

I al final tothom “encantat” i feliç. Fins i tot els que ho van passar mooolt malament en aquest laberint diabòlic i van sortir fustrats però satisfets d’haver trobat totes i cadascuna de les fites. Increïble!!

I com no podía ser d’un altre manera fins a 15 orientadors/es de la Secció d’Orientació de la UE Vic s’hi van apropar fins terres castellanes amb uns resultats mooolt bons:

Mitja distància:

2a. Virgínia Güell (F35A)
3a. Adela Illamola (F35A)
3a. Clara Pañella (F50)

X Trofeo Quijotes (Llarga + Mitja):

4a. Adela Illamola (F35A)
5a. Virgínia Güell (F35A)

I això no para… la setmana que ve Copa Catalana al Berguedà i Campionat de Catalunya d’esprint….. la setmana següent Trofeo Nazaríes a Granada…..i l’altra Copa Catalana a Cantonigròs, organitzada pel Vic…..