Crònica del II Trofeo de Ávila

 

Hi ha molts racons de la península amb encant, d’altres bonics, molts d’interessants… però entre les serres de Guadarrama i Gredos… hi ha un raconet que reuneix amb escreix tots aquests adjectius, i segurament algun més.

Tres curses d’orientació mooolt interessants, en uns terrenys molt tècnics i molt ràpids, tant sols aptes per orientadors experimentats. L’escenari perfecte per donar fi a la lliga espanyola d’enguany.

Els primers classificats de cada categoría fent números i calculant tants per cents per saber la seva classificació final. Nervis, tensións i alegríes….

Dissabte es va començar fort, amb una cursa de llarga distància molt tècnica ,amb moltes fites i amb tirades llargues que no ho eren tant. Però molt divertida i ràpida.
El mapa a escala 1/10000 i amb tot luxe de detall dels elements més importants: roques, vaguades, roques, tallats, roques, arbres característics, roques…. impressionant!!!
L’impacte de tots els corredors a l’hora d’agafar el mapa i veure tot aquell batibull de puntets negres…. sense paraules!!! Fins i tot costava de situar el triangle en el mapa!!!

A la tarda un esprint rapidíssim al petit llogarret de Navalmoral de la Sierra. Un petit divertimento per qui no es jugava res en la classificació final. I un tot o res pels que buscaven una bona classificació. Això és final de temporada!!

Diumenge la cursa de mitja distància. Utilitzant el mateix mapa , però aquest cop a escala 1/7500. Tot es veia diferent. Una cursa tècnica però no tant, proporcionalment, com la de llarga distància i amb uns detalls curiosos, com el cas d’algunes categoríes que teníen més fites en la cursa llarga que en la de mitja distància. En general, però, la diferència era mínima en el número de controls entre una cursa i l’ altre.

Aquest cop tant sols vuit socis de la Secció d’Orientació del Vic van participar en aquest trofeu, i aquests són els resultats més destacables:

Llarga distància
5è. – Xavier Arumí (M21A)
Sprint
5a. – Clara Pañella (F50)
-II Trofeo de Ávila:
5è. – Xavier Arumí (M21A)

I aquest són els millors resultats dels nostres orientadors/es a la lliga Espanyola 2016:

CAMPIÓ DE 21A: XAVIER ARUMÍ

DIPLOMA ESPRINT F35A.- 4a. ADELA ILLAMOLA

DIPLOMA CAT F35A.- 5a. VIRGINIA GÜELL.

I amb això hem arribat al final d’una llarga temporada. Moltes curses, moltes emocions, molts records que queden recorrent tant terres catalanes, com franceses, italianes, sueques, espanyoles, fineses, letones, noruegues, canadenques, eslovenes, vasques, navarreres i algunes més que aquest humil cronista no pot recordar.
Amb tot la nota negativa és la pérdua de categoría de l’UEVic a la lliga espanyola,i que per tant sols 40 punts mal comptats la temporada que ve, participarà a la categoría 1.
L’any que ve més i millor!!! Però això si, sense deixar de disfrutar com aquest any ho hem fet tots.
Salut, fites i , sobretot felicitar a tots els Vic’s per ser com són i perque no canviin mai!!! (Però si l’any que ve canviem a una mica i recuperem la categoría millor, je, je)