Crònica de l’última Copa Catalana de l’any

anna marta i alcalde de gurb orientadors presos podi elit president unio?+alcalde gurb

 
 
 

Biel Ràfols i Ampa Gil guanyen l’última prova de la Copa Catalana d’orientació a Gurb

[section_headline tag=”h3″ lined=”no” color=”color1″]La prova va homenatjar als presos polítics catalans i, en especial, a Carles Mundó[/section_headline]

Vic, 21 de novembre.- Més de 400 corredors van participar, el passat diumenge a Gurb, en l’última prova del 2017 puntuable per a la Copa Catalana d’orientació. La cursa, organitzada per la secció d’orientació de la Unió Excursionista de Vic, va disputar-se en format de mitja distància en un mapa 100% nou que va ser cartografiat per l’ocasió.

La cursa passava per diferents zones en les quals s’havia de combinar parts tècniques amb trams físics, com va ser el dur esprint final. Les distàncies, aparentment curtes, van sorprendre els corredors i només els primers complien els temps reglamentaris.

Els guanyadors, en categoria elit, van ser Biel Ràfols i Ampa Gil, seguits d’Eloi Martí i Marta Sánchez i en l’últim esglaó del podi Sergi Oliveras i Annabel Valledor. Podeu consultar els resultats de totes les categories a o.unioexcursionistavic.org

Homenatge a Carles Mundó i els presos polítics

La prova de Gurb va ser especial perquè va retre homenatge als presos polítics i va tenir un record especial pel conseller de justícia Carles Mundó, gurbetà i soci de l’entitat. Així, tots els beneficis de la jornada aniran destinats a la causa dels presos polítics.

Prèviament a l’entrega de premis l’alcalde de Gurb (Joan Roca), el president de la Unió Excursionista de Vic (Jaume Anglada) i el president de la Federació de Curses d’Orientació (Josep Maria de Déu), van llegir manifestos i van dirigir unes paraules de suport a la família de Carles Mundó. En unes emotives paraules, van explicar que “els reconforta molt el compromís de tanta i tanta gent a favor de la causa de la llibertat”.

Com a acte simbòlic es va inscriure Mundó amb el dorsal número 1, ja que en anteriors edicions havia participat a la cursa. A més, els participants que volien podien escriure-li cartes que posteriorment li seran enviades.

Pròxima prova popular a Aiguafreda

El proper 3 de desembre la Unió Excursionista de Vic, conjuntament amb el club Grions, organitza una cursa popular a Aiguafreda. Per a més informació consultar a la pàgina web de la Unió.