Crònica de Le Caylar

OrgaMucAvril 138 OrgaMucAvril 123 OrgaMucAvril 59 DSC_0659

 

 

 

Som a l’any 2016 després de Crist. Tota la Gàl·lia és ocupada per l’asfalt…. Tota? No!! Un llogaret del Sud guarda uns terrenys salvatges i de natura exhuberant i rebutja una i un altre vegada ferotgement l’invassor……estem a Le Caylar!!!!

Només cal agafar un mapa de qualsevol sector d’aquest extens territori, per adonar-se’n d’això. Un territori rural i d’extenses planúries sembrades de roques de mil mides i formes, esquitxades de infinitat de bosquets de boix i boscos profunds i foscos de pins , roures i faigs completament recoverts de líquens….
És un territori ple de penyasegats , forats, coves, murs i parets que semblen inexpugnables i que, sovint, ho són….. els somni de qualsevol orientador/a i alhora el seu pitjor malson….

Qualsevol oportunitat és bona per visitar aquests paratges, però si a més a més organitzen un parell de curses d’orientació…. és un pecat no anar-hi!!!

Dissabte hi havia la cursa de llarga distància. El dia era fred i, sobretot, moooolt ventòs. La cursa es desenvolupava a molt poca distància del petitò llogarret de Le Caylar, en el seu sector Oest.
El mapa , a escala 1/10000 donava la benvinguda a un terreny solitari i salvatge, amb terrenys molt oberts, i infinitat de roques , roquetes i rocasses que, de vegades constituïen un autèntic laberint.
Tot això va donar lloc a una cursa ràpida i moooolt tècnica, on s’havia d’ajustar la velocitat de les cames amb la velocitat de lectura i anticipaciò en el mapa.
Un plaer estratosfèric córrer com un isard per aquests paratges!!!!

Diumenge una cursa entre mitja distància i esprint però en una zona laberíntica i molt tècnica que, malgrat tenir el mapa a escala 1/4000 ,feia que la bona interpretació del relleu i, sobretot, dels elements més destacats, siguès imprescindible per a una bona navegació.
Un terreny moooolt divertit però on l’error es pagava molt car.
Realment era espectacular veure als orientadors/es corrent amunt i avall del Castell, i aturant-se un cop i un altre a la recerca de l’esperada fita o, simplement, per intentar reubicar-se!!!

Dues curses molt tècniques i divertides, en uns paratges fets a mida per la orientació a peu i on la concentració és màxima i el treball mental increïble.
Són uns terrenys on qualsevol orientador que estimi aquesta disciplina hi ha d’anar com a mínim un cop .A partir d’aquí no deixarà de tornar-hi sovint…
Le Caylar enganxa!!!

Aquest cop 13 (de fet 12 apòstols + el mestre) orientadors/es de la Secció d’orientació de la UE Vic, van participar en aquestes dues curses tant interesants amb un resultats moolt bons.
(Aquestes curses puntuaven per el campionat estatal francès d’orientació)

Alguns dels resultats més destacats van ser:

Llarga distància (Caylar-Ouest)

1r. Jordi Sales (Violet Long)
4a. Adela Illamola (Violet Court)

Mitja distància (Roc Castel)

3r. Jordi Sales (Noir)
2a. Adela Illamola (Violet Long)
3r. Jordi Arumí (Violet Long)
5è. Jordi Armengol (Violet Court)

I aquest proper cap de setmana ….. torna la Copa Catalana!!!
Amb el Campionat de Catalunya d’orientació nocturna i el de mitja distància!!!