Crònica de la 1a Rogaine Serra Cavallera

img-20161010-wa00071 img-20161008-wa00111 20161008_1003081 p1030852 p1030848

Del mar a la muntanya!!!! Aquest passat dissabte es va celebrar l’última rogaine de Copa Catalana d’enguany. Els nostres amics Aligots van estrenar un magnífic mapa de la cara Nord del Taga i del Puig Estela, dos cims emblemàtics del pre-pirineu Ripollès. Enrere quedaven les tres anteriors edicions ubicades en el meravellòs terreny del Cap de Creus.

Duríssima aquesta 1era Roganie de Serra Cavallera. Era molt difícil (per no dir impossible), puntuar de manera notòria i estalviar-se desnivell…. ho fessis com ho fessin els bessons seríen les principals eines de la cursa (bé , els bessons i el cervell… que no parava de carburar per trobar les traçades més dolces i menys dures…. impossible!!!).

El mapa nou de trinca i a escala 1/20000 (amb equidistància de 10 m.), molt detallat i res a veure amb mapes de Rogaine clàssics. Tots els detalls eren presents incloent-hi la penetrabilitat en les diferents zones boscoses, magnífic!!!

D’aquesta manera tothom va disfrutar com si d’una cursa d’orientació clàssica d’ultrallarguíssima distància escore es tractés. Mooolt divertit navegar entre els boscos i els prats alpins, cercant les fites entre les vaguades, roques , rierols i carenes del mapa. Compartint l’hàbitat amb les perdius, guineus, isards ,marmotes, voltors i….. Aligots!!!

Hi havien les modalitats de sis hores (competició oficial) i les de tres hores (popular). Però tant a uns com en els altres les hores van passar volant i tothom volía més…. sobretot els que penalitzaven per arribar fora de temps, je, je…

Fins a 18 orientadors/es de la secció d’Orientació de la UE Vic s’hi van desplaçar fins els peus del Taga, i amb uns resultats espectaculars:

ROGAINE OFICIAL 6 hores:

-MIXTE OPEN.- 3rs. LAURA RAMI / EDUARD GIRABENT (ELS BARRUFETS PEREGRINS)

-DONES OPEN.- 3es.- BLANCA FOIX/ AIDA URGELL (MINDUNDIS)

-HOMES OPEN.- 9ns.- NIL ARMENGOL/JAN ESQUERRA (NILJANSTRONG)

-HOMES VETERANS .- 9ns.- EDUARD COMERMA/RICARD REIXACH (VIKS)

-MIXTE VETERANS.- 9ns.CLARA PAÑELLA/JORDI ARMENGOL(PICAFITES)

ROGAINE POPULAR 3 hores:

-HOMES OPEN .- 1rs. DAVID RODRIGUEZ/KIKO MATAS (CANI TIM)

I GUANYADORS ABSOLUTS DE LA ROGAINE DE 3 HORES.

-DONES OPEN.- 2es.- NÚRIA PARÉS/NURIA FALGUERAS (NÚRIES)

– MIXTES OPEN.- 2ns.- JORDI ARUMÍ / VIRGINIA GÜELL (NA FENT)

Quina colla d’excel.lents Rogainers que tenim!!!!