Crònica Campionats de Catalunya:
Esprint a Palamós i Llarga Distància a Pals

 

De la llum a la foscor… del sol a la pluja…. de la ciutat al bosc… de l’esprint a la llarga distància…. increïbles els extrems que vam viure aquest passat cap de setmana durant la celebració dels Campionats de Catalunya esprint i llarga distància d’orientació… I es que tant dissabte com diumenge va quedar palès l’esperit intrèpit i aventurer de l’orientador/a… si fa sol i calor…. surt a còrrer, si plou a bots i barrals…. també!!!

 

Dissabte | Campionat de Catalunya Esprint

La bonica població de Palamós ens va rebre amb els braços oberts per deixar-nos córrer pels carrers, carrerons, places, placetes, molls, ports i platges de la seva part antiga.
Aquest cop la secció d’orientació de la UE Vic s’encarregava d’organitzar les dues curses de dissabte.
Tant la primera com la segona comptaven per la classificació de la Copa Catalana de Peu i la segona com a Campionat de Catalunya de la modalitat de esprint.
Dos traçats molt bonics i que van deixar satisfets als participants de les dues mànigues.
El mapa era a escala 1/4000, i malgrat la quadriculatura de la ciutat el traçador, molt hàbilment, va dissenyar uns traçats molt interessants en els que els corredors/es hi havien de posar els cinc sentits (o sis…).

Només 20 corredors/es del Vic van participar en les dues curses (només faltaria que traçador i fiteros corressin…), però ho van fer molt bé. Aquests són els resultats més destacats: (recordeu que podeu veure’ls tots a http://o.unioexcursionistavic.org/wp-content/uploads/2015/04/Resultats-Totals-Palamos-2015.html

[row][one_half]

D10:

Campiona de Catalunya Esprint: Lídia Grau
3a. Arlet Sales

D21B:

3a. Clara Pañella

D21 E:

3a. Berta Meseguer

D35:

3a. Adela Illamola

[/one_half]

[one_half]

H16:

Campió de Catalunya de Esprint: Martí Nogué
2n Guillem Parcerisas
4t. Aniol Bisquert

H35:

Campió de Catalunya de Esprint: Jordi Sales

H40:

3r. Juli Serrat[/one_half][/row]

 

Bufff!!!! Increïble. Després, tant corredors/es com organitzadors/es van anar a descansar a Mas Gorgoll, una bonica masia Colonial ideal per recuperar forces de cara a la cursa de llarga distància de l’endemà….. bon sopar….. millor tertúlia a la fresca de la porxada……i bona nit.

 

20150418_165313[1] 20150418_102930[1] _MG_1029 _MG_1035 _MG_1041 _MG_1046 _MG_1051

 

Diumenge | Campionat de Catalunya Llarga Distància

Pel matí tot havia canviat i una fresquíssima pluja ens va donar el bon dia.
Després, un bon esmorzar i, en poc més de vint minuts, ja estàvem al centre de competició localitzat al Camping Interpals de Pals.

Uns núbols negres, molt negres, avisaven a primera hora del que acabaria caient després, però la concentració era tan gran abans de les sortides que més d’un ni s’assabentà de la pluja… només veia mapa, bosc i sorra.

Molt interessant i divertit el terreny per on es desenvolupà la cursa: boscos d’alta penetrabilitat amb camins de sorra i desnivell moderat, molt adients per practicar l’orientació i passar-ho d’allò més bé. Gràcies al mapa ( a escala 1/10000 per la majoria i a 1/15000 per les categories d’èlit), i als traçats s’hi podien aplicar gairebé totes les tècniques d’orientació…. això si, no es podia oblidar la més important de totes: córrer tant com puguis!!!

Aquest cop van ser 48 els corredors/es de la UE Vic que van participar, i aquí teniu els resultats més destacats (Els trobareu tots a: https://drive.google.com/file/d/0B_TEJWp1QPqnQzAzeGtza1l5bGc/view?pli=1):

[row][one_half]

Iniciació nens:

2n. Pau Puigcercós

Iniciació adults:

2a. Núria Parés

D10:

1a. Lidia Grau

D21B:

1a. Elena Berezhnaya
6a. Clara Pañella

D21A:

8a Anna Aguilar

D21E:

5a. Berta Meseguer

D35:

4a. Adela Illamola
5a. Anna Turró
6a. Melibea Quintana

[/one_half]

[one_half]

H12:

2n. Fabià Ramon

H14:

1r. Jordi Dot
3r. Aleix Aldomà
6è. Marc Serra
8è. Andreu Grau

H16:

2n. Aniol Bisquert
4t. Martí Nogué
5è. Pau Coll

H21A:

4t. Xavier Roura
8è. Ferran Carbonell

H21B:

7è. Nil Armengol

H35:

3r. Jordi Ordeig
4t. Jordi Sales
7è. Miquel Marimon

[/one_half][/row]
 
(A remarcar que els primers de cada categoria són Campions/es de Catalunya de Llarga Distància!!!)

I el que són les coses, després de quedar tots xops com ànecs, mentre s’entregaven els premis un sol brillant i enlluernador ens va venir a saludar…. tot un detall!!!

Per últim només agraïr i felicitar a tots els organitzadors/es de curses d’orientació. No només per les d’aquest cap de setmana, sinó de totes les que es fan i es desfan durant tota la temporada, doncs sense ells/es això no seria possible i gràcies a ells/es aquest esport cada cop té més força i el nivell s’incrementa cursa a cursa.